"Üretebilmek Üzerine"

Altı Aylık ve nüans, Düsseldorf işbirliği ile

18 Temmuz – 08 Ağustos 2008
Apartman Projesi
Şehbender Sok. Asmalımescit Mah.

Ziyaret günleri ve saatleri: Çarşamba-Cmt. / 16:00-20:00

Açılış:
18 Temmuz, Cuma / 19:00
*Dirk Studio
*The Center of Attention, Trio Krivoto'nun müziği ile temsil ediliyor
*Elmar Hermann, Kristina Stoyanova, Marjolijn Dijkman, Maki Umehara ve Volkan Aslan'ın yeni işleri

Işıklar Kapalı:
25 Temmuz, Cuma / 19:00
*Aslı Çavuşoğlu'nun yeni videosu


Nisan ayında ilk sunumu 5533'de gerçekleştirilen "Üretebilmek Üzerine", Amsterdam ve Los Angeles'taki sergilerden sonra, sanatçıların yeni işleriyle Apartman Projesi'ne konuk oluyor. Ağustos ayında "New Talents" Köln'e davet edilen sergi, 2008 sonbaharında Berlin Dükkanı projesiyle Almanya'ya taşınacak.

"Üretebilmek Üzerine" İstanbul'u çıkış noktası olarak alan ve süreç içinde farklı mekanlarda, yeni sanatçıların ve üretimlerinin sunumlarıyla gelişen uluslararası bir grup sergisidir. Proje; ürün, üretim ve bu faktörlerin toplumdaki yeri üzerine bir inceleme yapma arzusundan kaynaklandı. Proje için İstanbul'a davet ettiğimiz sanatçılar; yerel üreticilerle çalışarak, üretim şartlarına atıfta bulunan, buradaki durumu yansıtan ve üretim sürecinin küresel boyutuna değinen yeni işler ürettiler.

Üretim süreci, AB ülkeleri gibi hizmet toplumu ülkelerde, şehrin yaşamından neredeyse tamamen dışlanmışken, İstanbul'da günlük hayatın önemli dinamiklerinden biri. Bu ülkelerde sunulan ürünlerin çoğu, farklı coğrafyalarda üretilip ithal edilirken, İstanbul'da ise bu kaynaklar ulaşılabilir ve şeffaf. Bu özellikleriyle Türkiye, dünya endüstrisi bağlamında Avrupa'da tercih edilen üretim merkezlerinden biri olarak adlandırılabilirken, parametreler gittikçe üretime dayalı bir toplumdan, büyük alışveriş merkezlerinin, tek tipleştirilmiş uluslararası markaların baskısı altında tüketime dayalı bir topluma doğru kayıyor. Bu değişimin hızı aynı zamanda çok canlı bir ortam yaratıyor. Bu projedeki ilgi alanımız, toplumun içinde bulunduğu dönüşümü temsil eden ürünleri gözlemlemek, anlamak ve sanatçılar aracılığıyla müdahelede bulunmak.

Bu proje, The British Council, Istanbul; The General Consulate of the Netherlands, Istanbul; Goethe Institut, Istanbul; Kunststiftung Nordrhein Westfalen; WASP t-shirt ve Apartman Projesi tarafından desteklenmektedir.

Altı Aylık: www.altiaylik.blogspot.com
nüans: www.nuans.de
Apartman Projesi: www.apartmentproject.com

Adrian Lee / Londra; Ahmet Öğüt / İstanbul; Allen Grubesic / Stockholm; Anna Blessmann & Peter Saville / Londra; Aslı Cavuşoğlu / İstanbul; The Centre of Attention / Londra; Claudia Weber / Berlin; Dirk van Lieshout / Rotterdam; Elmar Hermann / Düsseldorf; Elmas Deniz / Istanbul; Esther Kläs / Düsseldorf; Isa Melsheimer / Berlin; Jakob Kolding / Berlin; Jerome Symons / Rotterdam; Katja Stuke ve Oliver Sieber: Böhm Handelszentrum / Düsseldorf; Kim Schönstadt / Los Angeles; Kristina Stoyanova / Düsseldorf; Marjolijn Dijkman / Rotterdam; Maki Umehara / Düsseldorf; Reinaart Vanhoe / Rotterdam; Volkan Aslan / Istanbul.

Üretimde:

Anna Heidenhain / İstanbul
Bliin / Amsterdam
Deniz Gül / İstanbul
Wynn Dan / Paris

2 comments:

peacemaker said...

Martin Dammann is the best fuck the rest

peacemaker said...
This comment has been removed by a blog administrator.

Search This Blog