Türkiye'de yonetici kesim demokratik secimle de gelse, sonrasindaki uygulamalari kontrol edemeyen bir halk için bu "demokrasi" ancak bir kelimeden ibaret.
Mantık dışı o kadar almış yürümüş ve polis hükümetin verdiği gücü o kadar kötü kullanır olmuş ki 'güvenlik sağlayacak adam' bunun yerine bana 'güvenlikte olmama' hissi veriyor. Yani ben devletin malıyım ve keyfiyetince cezalandırılabilirim. Suçun tanımı ise yine mantığın kabul edemeyeceği türde.
Bu gün gaztelere göz gezdiriken iste şu döner yerken Erdoğan'a "harçlarımızı öde" diyen gençlerle ilgili yazıya bakıyordum orda durumun kendisinden cok esas vahim olan (gazetede,hayatta) kullanilan terminolojinin tehlikesiydi.
"Devlet büyüğüne hakaretten göz altına alınmak" ne demek?
Devlet büyüğü ne bir kere bana bu kavramı açıklar mı birisi? Bu ne? Ne hiyerarşisi bu? Meclis benim tanıdığım eşimden, dostumdan milyon kez daha az egitim almis kisilerle dolu neymiş o kisileri diğerlerinden büyük yapan? Seçilmeleri için gereken para mi? Eş dost mu? Yoksa keyfi cezalandırma yetkisi mi?Krallik mi bu?
Turkiye'de devletin yönetim birimlerinde çalışanlara devlet büyüğü, büyük vb. denilmesine yasak gelsin istiyorum.
Gunumuz Turkiyesinde devletçe "suç" sayılan genelde basit bir "hak" olabiliyor.
2 comments:
"Türkiye'de yonetici kesim demokratik secimle de gelse, sonrasindaki uygulamalari kontrol edemeyen bir halk için bu "demokrasi" ancak bir kelimeden ibaret."
aynen öyle..sözde seni temsil etmekle yükümlüler..ayrıca secici geçirgen zar gibi davranıyorlar dumansız hava sahası ciddiyeti
onlar tanrılarımız.kendinize gelin lütfen !
Post a Comment