Istanbul Lüfer'e hasret kalmasın! Hadi emailler :)


İstanbul Lüfer'e Hasret Kalmasın

[ Slow Food, Fikir Sahibi Damaklar kurucu liderinden mesaj ]

dostlarım,

Nisan ayında başlattığımız İstanbul Lüfer'e Hasret Kalmasın Kampanyası'nın amacı her ne kadar su ürünleri avlanma sirkülerinde lüfere dair tanımlanmış 14 cm'lik avlanma alt limitin, lüferin üremeye başladığı boy olan 24 cm'e çıkartılmasıdır desek de, önemli bir başka amacımız daha vardı: İstanbullu'ya denizini hatırlatmak ve denizine, balığına o sahip çıkmadığında, kimsenin çıkmadığına, "var" sandığı zenginliğinin "yok" olduğuna uyandırmaktı!

bugün, inanıyorum ki, sıralaması ve değeri tartışılamayacak kadar bir birine denk her iki hususda da Nisan ayına kıyaslamayla fevkalade bir farklılık, farkındalık yakaladık:

. İstanbul'un lüferi Başbakanlık gündemine kadar girdi
. İstanbullu gerek yemeyerek ve gerekse de yazdığı dilekçelerle lüferin ve denizlerimizin gündemde hak ettiği yeri almasını sağladı

detay detay anlatmayacağım, birlikte geçtik her bir aşamadan. sizler önümüzdeki yıllarda çocuklarımıza anlatanlar, torunlarımıza ilham olması dileğiyle "ben de parçasıydım" diyenler olacaksınız. hatta biliyorum, ileride bir gün Boğaz'ın kıyısında bir yerde karşılaştığımızda gururla bakacağız birbirimize ve önümüzde akan pırıl pırıl suyun içinde, derinlerinde ve yüzeyinde, birbirinin peşi sıra sürüler halinde geçen balıklar olacak ve biz işaret edeceğiz, çok şükür, çocuklarımızın emanetiydi bize ve sapasağlam gene, diye.

ama.. o vakte kadar, biraz daha :) çalışmamız gerek!

yeni yıl telaşı içerisinde ihmal etmeyin ve şu mesajı aşağıda iletişim bilgilerini de bulacağınız kişi ve kurumlara lütfen "derhal" gönderin:

"Başbakanımızın lüferin korunmasını gündemine aldığını mutlulukla öğrenmiş bulunuyorum. Korumanın ilk adımı lüferin hiç değilse bir kez üremesine fırsat yaratmaktır. Lüferin sirkülerdeki avlanma alt boyu ne zaman üreme boyu olan 24 cm'e çıkartılacak?" 

Koruma Kontrol Genel Müdürlüğü
Genel Müdür, Doç.Dr.Muzaffer AYDEMİR
maydemir@kkgm.gov.tr

Koruma Kontrol Genel Müdürlüğü
Genel Müdür Yardımcısı, Dr.Durali KOÇAK
duralik@kkgm.gov.tr

Koruma Kontrol Genel Müdürlüğü
Su Ürünleri Hizmetleri Daire Başkanı, Vahdettin KÜRÜM
vahdettink@kkgm.gov.tr

Başbakanlık
bimer@basbakanlik.gov.tr
Defne Koryürek
Slow Food, Fikir Sahibi Damaklar kurucu lideri
www.fikirsahibidamaklar.org
www.slowfoodanadolu.com
www.slowfood.com 

No comments:

Search This Blog